RSS

Category Archives: Science

Fun with PHYSICS and BIOLOGY

Nah, belajar selayaknya tidak menjadi suatu hal yang membebankan bagi generasi 2010 skarang ini nih.ūüėÄ

Soalnya zaman online gene –ONLINE, by Saykoji, hehe:-D-, udah available tuh game-game yang bisa menstimulasi the curiousness (hasrat ingin tahu) and imagination – tentang pelajaran di sekolah, ini malah lebih praktis, murah, dan tentunya gak perlu pake seragam dan bayar duit SPP. heheūüėÄ

Game fisika ini tentang rangkaian mekanik sederhana yang kita bisa susun sendiri sesuai  kemauan imaginasi, nah setelah itu bisa ditambahin efek gravitasi, hambatan, seperti  simplifikasi dari mekanisme alam sehari-hari dah. Ini juga membantu teman-teman untuk    bisa belajar fisika di SMP.

Game biologi ini tentang bagaimana merawat alam dan komunitas hayati di dalamnya, nah  serunya lagi dilengkapi dengan misi ke planet mars. Dan ini bisa dimainkan asal punya  koneksi internet di rumah.


Nah buat teman-teman yang penasaran nih, bisa klik link di bawah ini:
Fisika Fun
Biologi Fun

BELAJAR ITU NUTRISI OTAK


OTAK ITU ASET ūüėÄ

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on February 6, 2010 in Science

 

Tags: , ,

MIT for FREE….!!!!

What a FUNTASTIC site that I just get!!!

Now I may study in MIT !!!!

For anyone who has desire to learn Science with PROFESSIONAL AND EXPERIENCED LECTURER !!!
IT’S GUARANTEED!!!!


http://ocw.mit.edu
http://www.mitadmissions.org
http://web.mit.edu

Now, there is no reason why we do not know, all is available, thank to IT !!!

 
6 Comments

Posted by on February 5, 2010 in Learning Center, Science

 

Tags: , , ,

LINKS TO FREE PHYSICS TEXT

Free physics books are found on the web as frequently as birds are found in aquaria. Here are the best ones.

For learning physics for examinations, an excellent site is Hyperphysics at hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/hframe.html.

The high-quality electrodynamics text by Bo Thidé, Electromagnetic Field Theory, can be found at www.plasma.uu.se/CED/Book.

Two excellent introductory physics texts by Benjamin Crowell, Simple Nature and Light and Matter, can be downloaded at www.lightandmatter.com.

The interesting Biophysics Educational Resources, edited by Victor Bloomfield,  can be found at www.biophysics.org/education/resources.htm.

The extensive Encyclopedia of Earth, covering geology, geography, ecology, biology, paleontology and much more, written by many professional authors, is available at www.eoearth.org.

A list of internet links to physics lecture notes and to a large spectrum of physics information can be found inExcursion C: Sources of information on motion of the Motion Mountain physics text.

Source Links: http://www.motionmountain.eu/links.html

 
Leave a comment

Posted by on January 17, 2010 in Science

 

MOUNTAIN PHYSICS EBOOK

Here u can download Nice Free Physics Ebook:::
http://www.motionmountain.eu/

Hopefully for my Younger Brrother and Sister, u can have Physics Game here:
http://www.phunland.com

 
2 Comments

Posted by on January 17, 2010 in Science